torstai 22. marraskuuta 2012

JOULUKALENTERI LASTENLAPSILLE

Ikea-reissulta bongasin pieniä punaisia joulukalenterikasseja. Paketissa oli 24 nättiä  kassia ja numerotarrat, jotka valitettavasti olivat pieniä ja mitättömiä. Tein numerot uusiksi, runoilin joka päivälle pienen lorun ja pistin pussukkaan lorun lisäksi pienen käytännöllisen lahjan. Joulua odottaessaan lastenlapseni saavat kaikkea mahdollista hammastahnasta saksiin ja peltimukista sukkiin. 

Kassit oli helppo täyttää, mutta miten niistä saa järkevän kalenterin? Sitä pähkäilin puhelimessa kollegani kanssa ja ideat lentelivät! Lopulta päädyin Tiimarista ostettuun kranssiin, led-valoihin, punaiseen silkkinauhaan ja pieniin koukkuihin, joihin kassit on helppo ripustaa ja joista ne on helppo ottaa pois. Tärkeää oli myöskin se, että kalenterin saa nostettua tarpeeksi ylös, jotta kaksi- ja kolmevuotiaat vekarat eivät tyhjennä koko kalenteria kerralla. Kaksi samanlaista kalenteria odottaa siis pikkuisia tutkimaan joulun salaisuuksia.
                                            Tällainen kalenteri koristaa vielä keittiötäni.
                                    Saippuapäivänä on tällainen loru:

                                     Sottapytty tahmatassu,
                                     kakkapylly likamassu,
                                     mutakuono rasvanäppi,
                                     räkänokka pojankläppi.
                                            Kuuraa korvat, kädet, varpaat,
                                     huuhdo kasvot, harjaa hampaat.
                                     Joulusauna puhdistaa,
                                     koko pojan uudistaa.


Sukkapäivän pussista löytyy junasukat. Niiden tarina on herttainen:  Äiti oli junamatkalla sotaa pakoon 2 kuukauden ikäisen tyttövauvan kanssa. Junassa heitä vastapäätä istunut eläkkeellä ollut käsityönopettaja oli purkanut valkoista villatakkiaan ja neulonut vauvalle sukat sillä aikaa, kun pommien runtelemaa rataa korjattiin. Alkuperäiset sukatkin ovat kuulemma vielä tallella.

Siniset sukat on neulottu  7 veljestä Nostalgia-langasta.  Sukat on aavistuksen verran liian paksut, mutta varmasti lämpimät.

7 veljestä raita sopii näköjään oikein hyvin junasukkien raitoihin. Olen toivottoman hidas nurjien silmukoiden neuloja,  joten käänsin  varren raidat toisinpäin: kun alkuperäisten junasukkien raidoitus on nurin, oikein, nurin, näissä sukissa on  ensin oikeaa, sitten nurjaa ja taas oikeaa. Ihan onnistuneet näinkin ja varren neulominen nopeutuu huomattavasti. Toivottavasti pysyvät jalassa yhtä hyvin kuin alkuperäisen mallin mukaan tehdyt!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti