maanantai 10. joulukuuta 2012

IDEATULIAISIA POHJOIS-POHJANMAALTA



Lomapiipahdus  Pohjois-Pohjanmaalla  ja matkalta tarttuneita ideoita oli ihan pakko alkaa heti toteuttaa! Joulukortteja on  tällä hetkellä tietysti joka paikassa. Nappi- ja sydänkortit sattuivat silmiini jostain ja koska kotona on valtavasti vanhoja nappeja, rupesin heti  kotiin palattuani toimeen. Tausta olisi tietysti saanut olla ruskea, mutta oikeastaan punaiset ja vihreät napit yhdistävät  muuten ruskeasävyisen sydänkuvion taustaväriin. Minusta korteista tuli aika kivoja, varmaan lähettelen näitä ensi jouluna!
 
Kampaajalla istuessani selasin lehteä ja löysin sieltä kaksivärisen kaulurin, jossa oli jännä pintakuvio.  Kotona tekaisin lapaset samalla kuviolla.  Aika hauska ja näyttävä, joskaan ei välttämättä kintaissa kovin käytännöllinen, sillä pitkät lankalenkit  tarttunevat helposti kaikkeen mahdolliseen. Novitan Isoveli-langasta neulotuissa kintaissa on 36 silmukkaa.



Lapasten silmukkamäärän pitää olla jaollinen neljällä. Kierrokset 1 - 5 neulotaan värillä A ja kierrokset 6 - 10 värillä B.

1. - 4. krs    *3 o, 1 s neulomatta*

5.  krs          *3n,  1 s neulomatta*

6. - 9. krs     1 o, *1 s neulomatta, 3 o*. Lopussa tulee 1 s neulomatta ja 2 o.

10. krs          1 n *1 s neulomatta, 3 n*. Lopussa taas 1 s neulomatta ja 2 n.


Haapajärveltä saa kuulemma tällaisia ihanuuksia, joita myydään Herättäjäjuhlien hyväksi. Tosi herttainen  lahja, kiitos vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti